7 Ekim 2016 Cuma

Jules Verne Severlere (For Those Who Love Jules Verne)


     Jules Verne sevenler biliyordur, İthaki yayınları geçtiğimiz senelerde Jules Verne'nin bir çok eserini Jules Verne kitaplığı adı altında yayınladı. Bu seri genel olarak anlatım bozukluğu ve bolca imla hatası içerse de piyasadaki en geniş ve sağlam çeviri. 
     Ülkemizde Jules Verne'nin kitaplarına çocuk kitabı muamelesi yapıldığı için sadeleştirme adı altında yayınevleri, kitabın kolunu, bacağını kopartmakta herhangi bir çekince göstermiyor. İsterdim ki bu adamın eserleri yurtdışında olduğu gibi; kaliteli kağıtlara, güzel ciltlere, güzel bir biçimde tercüme edilsin, en azından Ali İhsan Tokgöz'ün çevirdiği eserlere dokunulmasın, aynen yayınlansın, bununla birlikte Jules Verne'nin zamanında basılan kitaplarda olan illüstrasyonlar, haritalar kitaplara aynen konulsun, adam akıllı kitap basılsın. Burada yer alan bağlantıda Jules Verne'nin yazmış olduğu tüm kitaplara ait basılmış olan, orjinal illüstrasyonları bulacaksınız.
     
     Here there is aspecial link for Jules Verne fans. In my country, some of publishers don't want to add illustations to books, so that, i search for that and found a very useful website. (Here is the link). If you read a Jules Verne book without original illustrations, you must check this website.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder