3 Eylül 2017 Pazar

Sketches From II. USK IStanbul Sketchwalk


     Bayağıdır gemi ve uçak çizenlere içim gidiyor. Çizdiğim uçaklar berbat olsa da hissediyorum, bir gün daha güzel uçaklar çizeceğim. Şimdilik sizinle en son eskiz yürüyüşünde çizmiş olduğum, boğazın nazlı hatunlarından birinin resmini paylaşacağım. Şimdiki yüzen avm'lere bakınca insan daha iyi anlıyor bu gemilerin değerini. 

     As I mentioned before, we -as USK Istanbul crew- started sketch walk tours last mount. These walks become very challenging for me. Even I afraid of drawing something, when I saw someone that trying to draw this hard scene, I also give a chance for myself and try to draw it.For me, ships and aircrafts are hardest objects to draw. This time ship was not bad, but aircraft was worse than terrible. I couldn't find any word to describe it.
     Koç Müzesi bir sürü iş arkadaşımıza ev sahipliği yapıyor. Bunlar içerisinde böyle bir ağır abi de vardı. Bide böyle "alayınızı süpürür atarım" pozları verince dayanamadım, hemen kaleme sarıldım. Her çizer gibi boyarsam kesin batırırım korkusuyla, boyamaya hala tırsıyorum.

     When I found my co-workers, don't leave them without drawing. Here one of them for you.


     Buluşmaya erken gitmenin en byük yararı işte bu, hazır milleri beklerken çizmiş olduğum Haliç sahnesi, sol taraf Yavuz Selim Camii, sağ tarafta ise Fener Rum Lisesi var. Aşağıda müze içerisinde çizmiş olduğum bir araba yer alıyor.

     The best part of arriving somewhere earlier than others is gaining extra drawing time. Waiting is an everlasting time of drawing source for me.


4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Pek verimli geçmiş. Fenerbahçe, Paşabahçe bir de üçüncü kız kardeşleri vardı. Güzel gemilerdi. Çok seyahat etmişliğim var. Bu gemilerin 1,2,3. mevkilerinden başka bir de Lux mevkileri vardı. Hey gidi günler hey. Bu gemilerin her yeri deniz kokardı. Şimdikiler öyle değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdikiler tam bir zevksizlik örneği, her tarafında çelik profiller ve dev camlarla dolu şu modeller (https://www.uskudar.bel.tr/tr/main/news/valide-sultan-gemisi-uskudara-demir-atti/941) hakikaten insanı düşündürüyor.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Mehmet Bey, biraz sorunlu başlasa da finali güzel oldu.

      Sil