20 Kasım 2017 Pazartesi

Çizim Malzemeleri Üzerine

     Çizer arkadaşlarla son zamanlarda en çok konuştuğumuz konu hep kullandığımız malzemelerin fiyatlarındaki artış oluyor. İthal edilen ürünlerin fiyatlarında son iki-üç senedir inanılmaz bir artış var ve bu durum ister istemez insanı daha ekonomik davranmaya itiyor. 
     Diğer bir yandan; sabah akşam çizim bloglarında bazı çizerlerin anlatmaya doyamadığı, öve öve bitiremediği markalar var. Çamur kıvamında sulu boyalarla iyi işler çıkarmanın imkansız olduğunun farkındayım, fakat profesyonel düzeydeki bir boyanın 5 ml'lik bir tüpüne 150 TL saymanın da yaptığım resimleri profesyonellik düzeyine çıkarmayacağının farkındayım. Pahalı ürünleri sabah akşam kutsamaktansa, asıl yapılması gerekenin, çizim yapmanın önemini insanlara anlatmak olduğunu düşünüyorum. İnsanların ellerinde kağıt ve kalem yahut kum ve çomak artık çizmeye yarayacak ne varsa oturup kendilerini ifade etmelerini sağlamak olmalı amaç.
     Her neyse, biz asıl konumuza gelelim. Bu arayışlar içinde, uzun zamandır denemek istediğim bir set vardı. Fakat bu sete dair farklı bloglarda okuduklarım arasında en ufak bir tutarlılık söz konusu bile değildi. Kimisi boyayı tamamen yerin dibine batırıyorken, kimisi de bu fiyata alabileceğiniz en iyi set olduğunu söylüyordu. Denemekten ne çıkar dedim ve yukarıda paylaşmış olduğum ilk resmim düşündüğümden de güzel oldu. Henüz deneme aşamasında olmama rağmen, diğer setlerin yarı fiyatına bu kadar iyi bir sonuç almak şaşırtıcı oldu. İnsanların tüketmeyi kendilerine görev addettiği şu günlerde yapılması gereken, başkalarının sözlerine takılmadan özgürce çizip üretmek olmalı. Bu yüzden kimsenin sözlerine takılmayın, iyi-kötü, güzel-çirkin hiç fark etmez, sizi ne mutlu ediyorsa çizin üretin.

4 yorum:

  1. Çizim çok güzel, renkler ise şahane. Bu setin adı nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. St. Petersburg, White Night serisi suluboya setine ait renkler, çok teşekkür ederim bu güzel sözleriniz için

      Sil
  2. Gerçekten insanın kendi deneyimleri daha sağlam oluyor. Ne de olsa insan denek bir hayvan. Hiç bir şeye bakmadan iki çöp adam bile olsa çizmeye devam.
    White Nights gerçekten tek renklerde çok başarılı. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Ali Bey, gerçekten de öyle, tek renklerde sıkıntı yok, fakat renk sayısı arttıkça sonuç da üzücü oluyor gibi geldi bana da. olabildiğince az sayıda renk karıştırarak yapmak lazım tonları

      Sil