18 Nisan 2017 Salı

Seyahat Şişeleri / Travel Ink Bottles



     Her ne kadar evde, çıkmadan önce mürekkep haznelerimi dolsursam da, mürekkeplerimi yanıma almayı genelde ihmal etmem. Kısa yahut uzun yolculuklarda, mutlaka yanıma küçük birkaç şişe yedek mürekkep almayı tercih ederim. Yaklaşık bir senedir, yaz kış kullanıp memnun kaldığım bu şişeleri sizlere de önerebilirim. Senenin en soğuk ve en sıcak zamanlarında, her türlü yolculukta yaptığım testleri başarıyla tamamlayan bu şişelerden, Karaköy'de labaratuvar malzemeleri satan dükkanlarda istediğiniz boyutta ve şekilde ulaşabilirsiniz. İşin aslı cam şişeler yedekte taşımak için pek önerilmez, arazi çalışmalarında şişelerin plastik olması tercih edilir, fakat ben malzeme olarak camı daha çok seviyor ve kırılma riskini göze alıyorum. Eğer kırılma gibi çekinceleriniz varsa, plastik şişeler daha kullanışlı olabilir(Şişeleri metal sakız kutularına koymak da bir çözüm). Bu arada, bu şişelerin ağzı kaleminizin giremeyeceği kadar küçük olduğu için yanınıza bir adet enjektör almayı da unutmamanız önerilir. 

     Even i always filled my fountain pen's reservoir before going outside, generally i take additional bottles in my bag. It doesn't matter the trip is short or long, i prefer to took my little ink botles with me. I started to use this bottles last year and tested them all kind of conditions. I don't know this bottles universal or not, but i found them in a laboratory material shop. You can check your regional laboratory shops for that, maybe you'll find much more better materials than these. If you afraid of glass bottles, you can choose plastic bottles, i put my glass bottles in a metal gum box. In addition to that, you will need a syringe, because maybe cap seat is not enough wide for your fountain pen.

3 yorum:

  1. Ne güzel şişeler. Aralarında Aniki bile var. Tedarikli olmak güzel şey, yerinde çizenler için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük bir şişe de olsa Aniki mürekkepleri olmadan yola çıkmak büyük bir hata olurdu. Yolun onca çilesini, maceralarını kağıda döküp yıllarca taşımaya başka hangi mürekkebin gücü yeter. Aslında camdan ziyade yol için plastik daha uygun ama camın da insanı cezbeden bir hali var

      Sil
    2. Son derece haklısınız. Plastik insana dair insana ait gibi gelmiyor. Ateşten doğan cam daha sıcak, daha bize yakın. Aynı insan gibi.

      Sil