19 Mayıs 2017 Cuma

Cüretkar Sarmaşıklar/Daring Climbers


     Görüş alanımın içine giren bu kadarcık yeşillik bile benim için bu manzarayı güzel kılıyor. Bu duvarlardan, çatılardan neşeyle fışkıran sarmaşıkların çabasını takdir etmemek elde değil. Kök salacakları bir avuç toprak parçası bile olmamasına rağmen koca koca binaları sarmaya kalkışmalarını görmeden geçemezdim, bu yüzden boş olduğum ilk fırsatta oturduğum yerden, bu azimli arkadaşlara defterimdeki ilk sayfayı ayırdım. 

     Even this little greeneries enough for me to make this scene beautiful. It's not possible for me to ignore these happy climbers ambition.Without a handful soil to plant, they tend to cover up whole buildings, so that I couldn't resist their attraction and set the first page of my sketchbook for them.

3 yorum:

  1. Azimle çalışan taş da bile açar. Hem yaşar hem başka bir canlıya keyif yaşatır. Her şeye rağmen örnek alınması üstünde çokca düşünülmesi gereken bir çaba. Derin bir anlatıyı, öğretiyi resimleyen ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne kadar biz onlara hayat hakkı tanımasak da bir şekilde dayanıyorlar ve boylarına bakmadan bir mevsimde koca apartmanları sarıveriyorlar. Görünce dayanamadım, burada en çok takdiri hakeden bu güzel sarmaşıklardır.

      Sil
    2. Evet, sarmaşıkda da ne azim ne yaşam sevinci. Arsız, şımarık derler bir de

      Sil