15 Mayıs 2017 Pazartesi

Sketching At The Field


     Arazi çalışmaları esnasında halim kalırsa, kenara oturup önümde ne varsa kağıda çiziktirmeyi seviyorum. Elbette bu tür resimleri tamamlamak her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu durumlarda da hızlı bir şekilde taslağı çizip, mürekkepleme işlemini eve bırakıyorum.  

     If i wasn't tired a lot during a field work and there is a little sketchbook in my pocket, generally, i sat on a stone and drew whatever i saw. Unfortunatelly, it's very hard for me to complete whole sketch in the 10-15 minutes field breaks. In these cases, I draw drafts quickly and leave the inking process home.

5 yorum:

  1. Hep düşünmüşümdür; yazanlar için kolay. Alfabeyle yazıyorsunuz. Bir kaç not yetiyor anı yakalamak için.
    Fakat çizerler için çok zor. Yoğun bir emek ve mesaii istiyor anı resmetmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durum bizi çıkartan kültür ortamı ile de alakalı sanırım, çizgilerden bilinçli yahut bilinçsiz olarak bir şekilde uzaklaşmışız. Çizgiroman okuyan adam bile yok sayılır artık. Halen daha birçok Avrupalı, Amerikalı muhabir yazı dizilerinde kendi çizimlerini kullanıyor, mahkemelerde fotoğraflardan ziyade o anda çizilen tasvirler kullanılıyor. Bunları yapan adamlar hep dakikalar içinde o anı tasvir edebiliyor. Bunu nasıl yaptıklarını bende gerçekten merak ediyorum.

      Sil
    2. Çok haklısınız. Uzun süredir İslamda Tasvir Meselesi üzerine okumalar yapıyorum. Halimiz ortada. Japonda her hafta 128 den fazla seri çizgi roman yayınlanıyor, en kısası 100 sayfanın üzerinde.

      Sil
    3. Rakamlar arasında karşılaştırma bile yapılamayacak kadar büyük bir uçurum var. Ne satış, ne de baskı adetleri konusunda mangaları yakalama imkanımız imkan dahilinde değil.

      Sil
    4. Gelişmişlik düzeyi için kişi başı veya toplum baskı kağıt tüketimine bakılıyor. Bizi ise dünya temizlik kağıdı kategorisinde gösteriyor.

      Sil