1 Mayıs 2017 Pazartesi

Sıcak ve Dolmakalemler / Hot Weather and Fountain Pens


     Çizim yaparken başıma gelmesini asla istemeyeceğim şeylerden birisi de çizim yaptığım dolmakalemlerimin tıkanması. Özellikle havaların iyiden iyiye ısınmaya başladığı şu günlerde, çizim esnasında kalemlerinizin sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız, onlara soğuk günlere oranla daha fazla ilgi göstermelisiniz. Sıcak havalar, tozlu ortam şartları ile birleşince kalemlerimize çok büyük zararlar verebilmektedir, bu sebepten bakım konusunu es geçmemekte fayda var. Fakat her konuda olduğu gibi bu konuda da ortalıkta bir sürü şehir efsanesi dolaşıyor, bu sebepten ötürü kalemlerimizin sağlığı için dikkatli olmakta fayda var. Ben dolmakalem konusunda, görüşlerini defalarca test ettiğim ve şu ana kadar çok iyi sonuçlar aldığım birinin yöntemlerini sizlere de tavsiye ediyorum. Her ne kadar biz kıymetini bilemesek de Ali İkizkaya benzeri tüm dünyada az bulunur bir dolmakalem üstadı. Kalemlerinizin sıcak yaz günlerinde en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak için kendisinin daha önce yazmış olduğu dolmakalem bakımı hakkındaki, aşağıdaki yazılarına bir göz gezdirmeniz yerinde olacaktır:


    During a drawing session, one of the worst thing in the field that i would never want it to happen is clogging my fountain pens. If you do not want your pencils to let you down during the drawing, especially in the days when the weather is getting warmer, you should show them more interest than in the colder days. But as in every case there are a lots of city legends going around in this regard, so it will be good for you to be careful about cleaning methods. If i could find some time to write, i try to explain a few tips for maintenance your fp's.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Hem bir hatırlatma olmuş. Hem de çok güzel bir araya getirmişsiniz.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek efendim, asıl sizin ellerinize sağlık. Ben sadece aynalık vazifemi hakkıyla yerine getirme peşindeyim. Bu güzel yazılar kimbilir kaç kalem kurtardı

      Sil