14 Haziran 2017 Çarşamba

Tren Beklerken (Waiting For The Train)


     İzmir çizmek istediğim birçok yapıya ev sahipliği yapan şehirlerimizden bir diğeri, öteki ise Edirne, ikisinde de çizim yapmak için yeterli zaman hiç bulamadım. İki şehre de farklı amaçlarla gittiğim her seferinde, sadece karalama düzeyinde birşeyler yapma fırsatım oluyor hep. Burası Basmane civarında bulunan tarihi binalardan birisi. Küçükken birileri evimiz Basmane'ye çok yakın, yahut dibinde gibi cümleler kurduğunda hep onları bu binalarda yaşıyorlarmış sanırdım. Eski bir dostu görünce çizmeden edemedim.

     İzmir one of the city that hosting many interesting building to draw for me, other one is Edirne, but i couldn't have enough time for drawing in these cities. This time was also same, before passing to Manisa, i want to use railway and when i waiting for my train, sketched this building.  

2 yorum:

  1. İzmirde acaba yerindeçizer yokmudur :) Gerçekten İzmiri ben de beğenirim çizmek için. Öğleden sonrası loşlukları altında eski binaları, Basmahane Garı, ara sokaklardaki eski tütün depoları ve Kemeraltı gayet güzel mekanlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, özellikle o eski tütün depoları ve ara istasyonlar küçüklükten beri bana çok büyüleyici geliyor. Bence İzmir'de de çizerler var fakat seslerini çıkarmıyorlar, yoksa öyle güzel bir şehirde olup çizmeden durabilmek çok zor bir iş.

      Sil