11 Temmuz 2017 Salı

Tekirdağ, Şarköy, Mürefte Limanı (Murefte Port, Tekirdag)


     Uzun süredir çok çizim yapmak istememe rağmen dışarı çıkmak içimden gelmiyor. Hangi tarafa dönsem ayrı bir saçmalık. Uzun zamandır sevdiğim insanlarla sevdiğimiz şeyler üzerine konuşmayı bile bıraktık farkında olmadan. Bir şekilde laf dönüp dolaşıp hep aynı yere geliyor. Filmleri, kitapları, kalemleri, defterleri ve daha bir sürü güzel şeyi konuşmak varken hayatımız hergün aynı şekilde ülke siyasetindeki saçmalıkları konuşmakla, yediğimiz kazıkları tartışmakla geçiyor. Arada bir nefes almamızı sağlayan kanalları da yıllardır bir bir, özenle tıkıyorlar. Bir yandan sürekli ölen insanlar var. Bu kadar şeyin ortasında birşeyler yapmaya çalışmak çok yorucu. 

4 yorum:

  1. Günümüze odaklanmak ruhu azap içinde bırakabiliyor. Böyle durumlarda sanat tarihi kitapları okumanın büyük faydası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da güzeli jeolojiye odaklanmak, o zaman insan 4,5 milyar yaşındaki bu ihtiyar dünya üzerinde bin yılların bile üzerinde durulamayacak kadar kısa bir zaman dilimi olduğunu anlıyor.

      Sil
  2. Benim küçük bir arkadaş grubum var her cumartesi buluşup bir kaç saat geçiriyoruz ve maalesef konu dönüp dolaşıp .net seferinde ülke siyasetine ve kör düğüm politik konulara geliyor inanın bazen bıkkınlık geliyor ama sanırım daha uzunca bir süre toplum olarak büyük bir rahatlama yaşamadığımız ve tehdit olarak gördüğümüz şeylerin sayısı azalmadıkça bu böyle devam edecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, toplumun her kesiminde aynı sıkıntılar var ne yazık ki. Herkeste istemsiz bir gerginlik var. Çoğu insan patlamaya hazır bomba gibi zaten. Bu kadar gerginlikten normalleşmeye doğru adım atmak mümkün olur mu bende açıkcası çok merak ediyorum

      Sil