10 Temmuz 2016 Pazar

Hadley's Harem B-24 Liberator Drawing

Lamy Safari / Platinum Carbon Ink / Moleskine Watercolor Sketchbook / Shmincke

Route of Hadley's Harem
     Çizdiğimiz objeleri ya da sahneleri değerli yapan hikayeleridir, bugün sizinle paylaşacağım resim için de bu sözler geçerli. Rahmi M.Koç Müzesi'nde yaptığım çizimler arasında bu B-24 Liberator modeli bombardıman uçağının enkazı da yer alıyor. Müze kayıtlarına göre uçak:

     1 Ağustos 1943'te 'Kara Pazar' olarak adlandırılan günde, Romanya'daki Ploesti petrol rafinerilerini bombalamak üzere Bingazi'den kalkan 178 Liberatör'den biridir. Hedefi bombalamasının ve bir Alman savaş uçağı tarafından vurulmasının ardından Kıbrıs'taki İngiliz Üssü'ne inmeye çalışmış ancak Antalya yakınlarında denize mecburi iniş yapmıştır. Uçak, kazadan kurtulan yedi kişiden biri olan Roy Newton'un yardımıyla 1995'te çıkarılmış ve kısmen restore edilerek sergilenmeye başlanmıştır.





     The thing that makes our sketches important is, i think stories. Same rule valid for
this drawing. One of sketches that i drew in Rahmi M. Koç Museum is a B-24 Liberator wreck, according to museum records:
A B-24 During the Bombing



One of 178 Liberators that took off from Benghazi to bomb the oil refineries in Ploesti,      Romania on August 1st, 1943 - Black Sunday. After bombing the target, and crippled by a German fighter, the B-24 tried to fly to a British Base in Cyprus but ended up ditching in the sea near Antalya. The Aircraft was salvaged in 1995, conserved and has been put on display with the help of Mr. Roy Newton, one of seven survivors of the crash.



link.1   B24Bestweb   
link.2   B24Bestweb  
link.3   Rahmi M. Koç Museum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder