9 Temmuz 2016 Cumartesi

(Rahmi M. Koç Müzesi Çizimleri-I (Rahmi M. Koç Museum Sketches-I)


     Bayramın ikinci günü hazır herkes dağılmışken bizde çizecek güzel şeyler bulmak adına İstanbul'un en güzel müzelerinden birinin yolunu tuttuk. Aslında açıkca söylemek gerekirse o kadar değerli koleksiyon parçalarının arasında çizime müsaade edeceklerini ben hiç zannetmiyordum, fakat şansımızı deneyelim dedik. Çizim yapamasak bile müzeyi gezmiş oluruz diye düşünerek biletler için gişeye doğru yöneldik. Bilet alırken sonradan sıkıntı yaşamayalım diye, çizim yapabiliyor muyuz diye görevliye sordum, kendisi bana garip garip bakarak ne gibi bir sıkıntı olabilir ki diye cevap verdi, sonra ben hızımı alamayıp; peki taburelerimizi kursak problem olur mu diye ikinci bir soru yönelttim ama cevap yine olumsuz değildi, görevli bu seferde acıkça; ziyaretçilerimizi rahatsız etmeyip, sergilenen eserlere zarar vermedikten sonra hiç problem değil diye cevapladı. Bu ülkede güzel şeylerin de olabileceğine olan inancım bazen böyle durumlarda depreşiyor. Bütün gün doya doya çizim yaptık. Ne saçma sapan, ezik güvenlik görevlileri rahatsız etti ne de başka biri. Müze yönetimine çok teşekkür ediyorum bu medeni davranışları için.
     İlk paylaşacağım çizim White kardeşlere ait fabrika tarafından 1917 yılında üretilen, ilk içten yanmalı motorlu kamyonlardan biri olan bu araç. Eski motorlu taşıtlarda ahşap malzemesinin yoğun olarak kullanılması araçlara tam bir beyefendi havası katıyor. 


     In holidays, people genrally want to leave this massive city in their backs, so that holidays are generally best period of time for drawing in the museums. We had a great industrial museum in Istanbul, if your way pass through the city, you must visit our beautiful museum. It's name is Rahmi M. Koç Museum, near the golden horn. As an urban sketcher, i lived some affairs in other museums, some museums do not let sketchers to draw, nonsencicaly some museums do not let sketchers to draw, even if you do not plug visitor flow or do not damage the museum parts. 
     My first picture that i drawed is an old truck. Back in the time, this trucks were mobil supermarkets in the city. This one is a 1917 model Carrier's van, which manifactured by White Brothers Company in Cleveland. In costruction of this old vehicles, using lots of wooden materials, makes these vehicles a handsome gentleman. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder