2 Eylül 2019 Pazartesi

30 Ağustos Hatırası Liman Ziyaretleri


     30 Ağustos aslında Zafer ve Tayyare Bayramı olarak geçse de yılda birkaç kez gelen gemilerimizi ziyaret etmesek olmazdı. Bir de liman ziyareti yapacak olan gemiler Doğu Akdeniz'de halihazırda haklarımızı savunmak için canla başla çalışan gemiler olunca zaten günü tamamen kapattık ve gemilere adadık. Bir güne üç gemi sığdırdık.

     Bunlardan ilki F-241 borda numarası ile TCG TURGUTREİS gemisi oldu, mürettebat her zamanki gibi güler yüzle karşıladı bizi, kendi evimize girer gibi çıktık gemilere. Turgutreis gemisi hemen hemen benimle yaşıt. Turgutreis Dolmabahçe'de açıkta demirlemiş haldeydi, daha ziyaret etmemiz gereken iki gemi daha vardı. Hazır günü gemilere adamışken karayolu kullanmayalım dedik. Önce Kadıköy'e geçtik, sonrasında işlerimizi halledip vapurla yine Eminönü'ne geçtik. Sarayburnu'nda demirlemiş halde Oruçreis bizi beklemekteydi. TCG ORUÇREİS'i ziyaret ettikten sonra sahil güvenlik gemisi olan TCSG GÜVEN'in de ziyarete açık olduğunu öğrendik. Onu da hızlıca ziyaret ettik ve rekor sayıda gemiyle günü kapattık. Böylelikle bir sene içerisinde donanmamıza ait toplamda dört gemiyi ve iki adet denizaltıyı ziyaret etmiş olduk. Henüz sayaç durmuş değil, bakalım önümüzdeki bayramlarda neler göreceğiz. Bu sene bayağı donanmaya adanmış bir sene oldu bizim için. 
     Fotoğraflar genelde telefonda yer doldukça teker teker siliniyor, bir türlü vakit bulup bastıramıyorum da. Bu yüzden böyle günlerden geriye bari blogda birkaç satır istediğim için bu yazıları da bir süredir paylaşmaya gayret ediyorum.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder