7 Ocak 2017 Cumartesi

Lviv Çizimleri-VIII Geleneksel Mimari Müzesi ( Sketches From Lviv -VIII Folk Architecture Museum)



Yurtdışında en çok özendiğim konu park bahçeler hususu. Park bahçeden kastım bizdeki gibi iki salıncak bir kaydırak parklar değil. Hektarlarca alanda bulunan, ülke vatandaşları ve yöneticilerinin kenarından köşesinden kırpa kırpa yok etmek yerine koruduğu, şehir içinde veya şehre yakın ormanlar anlatmak istediğim. Ne yazık ki son yıllarda elimizde kalan son yeşil alanlarda köksüz, amaçsız projelere ve ranta kurban edilirken, buraları görüp, kıskanmamak elde değil. İçinde saatlerce yürüyebileceğiniz bir orman düşünün şehir içinde. Lviv Geleneksel Mimari Müzesi'de, Lviv içerisinde bulunan böyle bir sürü parktan birinin içerisinde. Biz bulmakta biraz zorluk çektik. Park alanı bayağı büyüktü ve soğuk hava dolayısıyla etrafta yer soracak pek insan yoktu. Uzun bir yolculuğun sonunda müze girişini bulabildik, küçük bir miktar ücretle bizi içeri buyur ettiler. 
Müzenin en büyük özelliği, buradaki yapıların bir çoğunun yerinden sökülerek taşınmış olmaları.  Yapıların hepsi birbirinden güzel, keşke vakit olsaydı hepsini çizebilseydim. Ormanda daha önce hiç çizim yapma zevkini tatmamıştım, bu benim için ilk ve muhteşem bir deneyim oldu. -4 derece ortam sıcaklığına rağmen dört saatimiz müzede geçti. 



     Today i'll take you to Lviv Folk architecture museum. It's nearly 6 km to Rynok Square, we prefered walking instead of going with a vehicles. Beacuse of cold weather, we couldn't find someone to ask for address description, so it was hard for us to find place in the forest. After a little while, we found the gate and entered the museum. 
     This museum contains several conventional house and church building from different parts of Ukraine and most of them dismantled and assembled again. It tooks 4 hour from us to see all structures, in -4 celcius degree weather. It was very hard for especially my wife for waiting me to draw them.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder