3 Kasım 2021 Çarşamba

USS Mount Whitney Liman Ziyareti

 


     Kit siparişi verirken düzenli olarak karşıma çıkan ve her seferinde de bu nasıl bir çirkinliktir diyerek uzun uzun baktığım USS Mount Whitney gemisinin liman ziyareti yapacağını duyunca hemen programımı yaptım elbette. Hava şansıma gün boyu kapalıydı, her ne kadar ofisten vaktinde de çıksam bir miktar karanlığa kalmış oldum. Aslında planım vapura binip karşıya geçerken gemiye biraz daha yakından bakmaktı ancak karanlık bastırınca yapabileceğim pek bir şey kalmadı. Zaten gemiye bakarken TCG Anadolu aklıma geldi, tadım kaçtı biraz. Yıllardır soğuyamadık ülkece, kimle müttefikiz, kime neden düşmanız belli değil, ahkam kesmekten masaya oturamadık bir türlü. Fırtınada savrulan yaprak gibiyiz. Dünya yarılıyor, tüm dengelerin içine sıçılıyorken keşke biraz daha ne yaptığını bilen, öngörülebilir bir devlet yapısına sahip olabilseydik. Keşke çoluk çocuk geleceğe bakarken bu kadar karamsar olmasaydı.

4 yorum:

  1. Resim çok güzel, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar Didem hanım, ne mutlu bunu sizlerden duymak :)

      Sil
  2. Keske bu guzel resimdeki şımbıl şımbıl goruntu Sehir Hatlari'nin aksam seferleri kadar bariscil amacli bir gemiye ait olsaydi.
    Siyaset yasamin da dolayisi ile sanatin da disinda degil,sonunda goruldugu gibi...Sonuclarini yasamaya baslamadan surecleri baslangicinda fark etmek ve maruz kalmama secenegini kullanabilmek acisindan...Yine de guzel bunlara bu "platform"da da deginildigini gormek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar... Sanırım bu blogda aldığım en makul yorumlardan birisi bu yorum oldu. Sonradan yapılan ütüden bozma gemileri saymazsak Şehir Hatları Vapurları bence de çok güzel gemiler. Eğer bir barışçıllık skalası yapsaydım ben de en başa bu gemileri koyardım, fakat harp gemilerinin de barış zamanı önemli görevler yaptığını da göz önünde bulundurmak lazım. Mesele geçtiğimiz orman yangınlarında sahillerde araçların yangından ulaşamadığı alanlarda insanlara tank çıkarma gemilerimiz ulaşabildiler ancak. Zor şartlarda ve ekstrem iklim koşullarına sahip alanlarda keşif çalışmaları hep askeri gemilerle yürütüldü. Pek bilinmese de çoğu savaş gemisi ömrünü hiç savaş görmeden bitirir, barış zamanı iyi bir donanma çok daha fazla işe yarayabilir.

      Sil