3 Temmuz 2018 Salı

Türkiye'nin İlk Kuş Gözlemciliği Youtube Kanalı Açıldı!



     İnsanoğlu her şeye alışıyor. Gözlerimizin önünde cereyan eden onca mucizeye alışıyoruz, güneşin doğup batışına, nefes alıp verebilmemize, bir bardak suya ve kuşlara hiç şaşırmıyoruz. Hiç düşündünüz mü ufacık bir hareketinizde hemen uçuşan o kuşların geçmişte yaşamış olan dinozorlarla akraba olduğunu? Şu anda en ufak kıpırtıya tepki veren kuşların uzaktan da olsa yüreğinizi titretecek olan Tyrannasourus'larla akraba olduğunu düşününce ne hissediyorsunuz? Gündelik hayatın akışında o kadar çok şeyi görmezden geliyoruz ki. Bugün görmezden geldiklerimizi bize hatırlatan kahramanlardan birinden bahsedeceğim. 




     Kahramanımız Tora Benzeyen, kendisi yıllarını kuşlara ve onları gözlemlemeye, kaydetmeye ayırmış birisi. Son buluşmamızda oldu kendisiyle tanışmamız. Gerçek bir kuş gözlemcisi gibi bu işi hayat tarzı haline getirmiş. Günlerini aylarını yıllarını vermiş. Eğitim almış, programlara katılmış. İş hayatını bile bu işe göre şekillendirmiş. Tam zamanlı işini bırakmış ve serbest çalışmanın bir yolunu bulmuş.  Buraya kadar anlatmış olduğum verilerden yola çıkarak bir adamın yaptığı şeye ne kadar önem verdiğini anlayabiliriz. 


     Gelelim asıl konumuza: Tora kuş gözlemciliğini insanlara anlatabilmek ve bunun daha da yaygın bir hale gelmesini sağlamak için geçtiğimiz günlerde bir Youtube kanalı açtı. Yılların birikimini bizlerle paylaşabilmek için güzel bir adım attı. Saçma sapan challenge videolarının arasında Tora'nın videoları çiçek gibi açtı. Gündelik hayatın içinden kuşlara ait beşer onar dakikalık kısa ve akıcı videoları var. İlerleyen günlerde çok daha güzel olacak bu kanal şimdiden kuşlarla dolup taşmış vaziyette. Her yaş düzeyine uygun videolar barındıran bu kanalı özellikle çocuklarınızla mutlaka tanıştırmalısınız. Küçük yaşlarda kuş gözlemciliği insana araştırmayı, düşünmeyi, bir şeyin peşine düşmeyi, onu kaydetmeyi ve daha bir sürü şeyi öğretiyor. 




     Ülkemizde hiç de yaygın olmayan kuş gözlemciliği konusunda son zamanlarda atılmış olan bu değerli adımı desteklememiz gerekiyor. Onu buraya asıl taşıma amacım da tamamen kendisine destek olmak, bazı şeyleri sürdürebilmek için insanın motivasyona ve desteğe ihtiyacı olabiliyor. Üreten bir insanın mutluluğu ancak paylaşacak bir insan olduğu zaman tam anlamıyla gerçekleşiyor. Bu sebepten ötürü hazır böyle bir insan bulmuşken kaçırmayalım ve takip edebileceğimiz her platformdan mutlaka takip edelim. O da evlerimize dünyanın dört bir yanından türlü türlü kuşu getirebilsin. 

Tora Benzeyen'i aşağıdaki hesaplardan takip edebilirsiniz:

1-Youtube Kanalı
2-Instagram Hesabı
3-Kişisel Blogu
4-Trakus Profili








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder