24 Nisan 2016 Pazar

Sultanahmet Çizim Günü

     Çizim yapamadığım günler eski çizim maceralarımı paylaşacağım, bugün kayda değer bir çizim yapamadığım için kışın çizim yapmak uğruna başımıza gelenleri anlatacağım. Ne yapalım, nereye gidelim de çizim yapalım diye düşünürken, hadi dedik Sultanahmet Meydanı'na gidelim ve çıktık yola, sabahtan hafiften güneş yüzünü gösterince sandık ki gün güneşli olacak, fakat çok yanılmışız, resmin sonunu zor getirdik. İşte aşağıda biricik çizim arkadaşım, kendisi kardeşim olur, şu anda zibille sınavla cebelleştiği için aramızda değil, sınavlardan sonra o da burada yazmaya ve çizmeye başlayacak, şimdilik ben paylaşıyorum bu maceramızı.


     Resim çerçevesini ayarlayamama gibi bir sorunum var evet kabul ediyorum, ama haksızlık etmeyelim buz gibi havada kalem tutmak bile yetenek sayılır. Bu çalışmaları dikkat edeceğiniz üzere deftere değil de sayfalara yaptım. Sayfaları sabit tutmak için arkasında koroplast sırtlık yer alıyor. Koroplast yeterince sağlam ve hafif bir malzeme, bu sebeple çizim esnasında sizin de işinizi son derece kolaylaştıracağına eminim.


Burada da küçük eskiz grubumuzun, en genç üyesinin çizimleri;


     Son bir şey daha var, çizim yaparken, çok soğuk ya da çok sıcak havalarda farkında olmadan üşütebilirsiniz, ya da çok fazla güneş altında kalabilirsiniz, bu sebeple istemediğiniz şeyler başınıza gelebilir, bu sebeple, ne zaman olursa olsun çizim esnasında zamanı iyi kullanın, sağlığınıza dikkat edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder