8 Mayıs 2016 Pazar

Kırtasiye Günü (Stationary Day)

     As an urban sketcher, my favourite places on the earth are stationary shops. Since my childhood, i love this places. There are no differences from casinos for me, when i enter the shop, i leave the purse there. Today me and my little sketch crawl take a trip to the Kadıköy, we have a lot of nice stationary shops there. I generally prefer Kadıköy shops for my requirements, because the owners of the shops also like painting, so they understand my problems correctly and provides true products for me. 
     Anyway, we went to Kadıköy and buy some materials. After that we find a good place to sit, in front of the Armenian Surp Takavor Church and started to sketching. In drawing stage there was no problem, but after that painting session was trouble. I used my brand new Pebeo brush set, after using water brushes for a long time period, using normal brushes become very hard for me. I think  messed up the picture. I hope you enjoy it.


     Bir yerinde çizer olarak kırtasiye dükkanları her zaman en sevdiğim mekanlardan olmuştur. Çocukluğumdan beri bu hep böyle süregeldi. Kırtasiyeler benim için en iyi ifadeyle kumarhaneden farksızdır. Genelde dükkana girdiğim zaman cüzdanı da bırakıp çıkıyorum. Bugün ben ve benim mini mini çizim grubumla birlikte Kadıköy'e gitmeye karar verdik. Biliyorsunuz burası bilumum kırtasiye, kitap, hobi malzemesinin envai çeşidinin satıldığı dükkanlara haiz ilçemiz. Bunun yanında burayı benim için tercih yeri yapan diğer bir etmen ise, buradaki dükkan sahiplerinin bazılarının kendilerinin de resim yapmayı seven insanlar olması, bu sebeple sizin ihtiyaçlarınıza daha iyi cevap verebiliyorlar. 
     Her neyse, alışveriş sonrasında  Surp Takavor Ermeni Kilisesi karşısında hoş bir yer bulduk ve başladık çizime. Çizim aşaması güzeldi, fakat boyama kısmı tam bir faciaya dönüştü. Uzun zamandan beridir elime sulu fırça haricinde bir fırça almamıştım. Kırtasiyeden yeni aldığım Pebeo fırçalarını deneyeyim dedim, demez olaydım, resim mahvoldu. Umarım bir parçacık olsun hoşunuza gider.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder