4 Mayıs 2016 Çarşamba

Manisa Çizimleri (Manisa Sketches)


     When i'm busy with my daily works, i let you to read one of my old sketching adventure. In this post i'll share you my travel sketching in Manisa. First one is belong to Manisa City Bus Terminal. The sketchbook that i used in this sketch is Aniki Carbon book, with white colored paper. I love this paper because, it reveals the true width of the fountain pen nibs. If you want to just drawing and not thinking about coloring the picture, i suggest you to use at least once. This sketchbook's paper specially produced for fountain pens. I generally use Platinum Carbon Pen for outlines, and this is my favourite book for sketching in black&white. For my foreign followers, i will introduce you with Aniki products later, with a detailed post. 

    Ben buralarda yokken siz eski çizimlerime göz atmaya devam edin diye bugün de Manisa maceramızdan kesitler sunayım dedim. İlk çizimim Manisa'dan Akhisar'a geçmek üzere otobüs beklediğimiz terminale ait. Çizimi yaptığım defter Aniki Carbon serisi, beyaz kağıtlı versiyonu. Çizim esnasında kalem ucunun gerçek kalınlığını en rahat gözlemleyebileceğiniz kağıtlara sahip Aniki ürünleri. Eğer sadece mürekkep ile çizim yapacak ve renklendirmeyecekseniz, Aniki defterlerini size kesinlikle öneriyorum çünkü Aniki kağıtları özellikle mürekkeple yazılıp, çizilmek üzere üretilmiş, hatta tamamen bu amaç gözetilerek bobin halinde değil, tabaka tabaka özel olarak çoklu perdahlanmış. Tarama yaparken de inanılmaz başarılı sonuçlar elde edebiliyorsunuz, çünkü kağıt lifleri son derece homojen dağılım gösteriyor ve kağıt rengi gerçek beyaza en yakın beyaz olma özelliğine sahip. Kağıdın homojen dağılımı, mürekkebin her noktada aynı şekilde davranarak kalınlıkların değişmesini ve çizginin kusurlu bir hale gelmesinin önüne geçiyor. Bu sebeple Aniki üzerinde dolma kalemle çizim yaparken, kalemin uçtuğu hissine kapılabiliyorsunuz. Dolma kalem kullanıcıları bilir, uç inceldikçe yazmak zorlaşır, hele kağıt da güzel değilse, ince uçlu kalemin kazıdığı lifler, kalemin mürekkep yollarını da tıkar ve hem çizimi hem kalemi mahveder, hele de benim gibi biraz da bastırıyorsanız... Platinum Carbon gibi gayet ince uçlu bir dolmakalemle bile bu sorunu hiç yaşamadım. Aniki kağıtları tam manasıyla dolmakalemler için üretilmiş. Bu sebeple Ali İkizkaya'ya yeniden teşekkür ediyoruz.


     We have a historic inn in our city. When we arrived to city, generally come here to drink something. When i sitting, i finished this sketch.
     
Manisa'ya gelince genelde buraya da bir uğrarız. Şehrimizi bilmeyenler için tanıştırayım, burası Yeni Han. Çay içerken yapmış olduğum çalışmam aşağıda.



Kağıt Özellikleriyle İlgili Olarak Bkz.:
Not: Çizmeyi, yazmayı, okumayı seven herkese Ali Bey'in blogu Yazmak Keyiftir'i takip etmesini öneriyorum. Ali Bey'in yazıları, kullanacağınız kırtasiye materyallerinin birçoğuna ilişkin, üretim sürecinden firmaların satış politikasına kadar bir çok farklı konuda bilgiyi içeriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder